6 maart 2017, om 22:00, Pension Homeland | Pension Homeland

De Rode Werf: met Hans Spekman!

De toekomst in! Basisinkomen en campagne-innovaties. Nieuw: met Hans Spekman!

Maandagavond 6 maart, gaan we kijken naar nieuwe en innovatieve ideeën. Nieuw: ook partijvoorzitter Hans Spekman zal vanavond zijn opwachting maken.

Basisinkomen, een oud? Of nieuw idee? Is het juist liberaal? of heel sociaal? Rampzalig of Onvermijdelijk?

En natuurlijk de campagne: Welke innovaties spelen hier? Wat is de kracht van apps, virals en sociale media? Ilco van der Linde zal zijn nieuwe App demonstreren. En hoe breekt “waaromkiesjij.nl” jou door je eigen “bubble’ heen?

Ook zal Thomas von der Dunk zijn column uitspreken, over de aankomende verkiezingen! De gespreksleider van de avond is Max van Weezel.
Basisinkomen; Rampzalig of Onvermijdelijk?!
Gasten/sprekers
  • Johan Luijendijk, initiatiefnemer basisinkomen 2018
  • Bas Jacobs, econoom, politieke economie, Erasmus UniversiteitHet basisinkomen:

    Jarenlang slechts een droom voor idealisten. Zelden serieus genomen. Maar sinds de robotisering gonst het idee van een universeel, onvoorwaardelijk inkomen voor iedereen.
    Een groeiend aantal voorstellen en voorzichtige start met daadwerkelijke experimenten van ‘gratis geld’ met als doel de ongelijkheid te bestrijden.

Campagne-innovaties
Gasten/sprekers

  • Ilco van der Linde, PvdA met idealisme en voor een politiek vanuit waarden en principes
  • Ruben Treurniet, een van de oprichters van waaromkiesjij.nl
  • Hans Spekman, partijvoorzitter PvdAVerkiezingen, campagne en strategie. Wie zit in welke bubble? En hoe breek je daar doorheen? We spreken met de oprichters van waaromkiesjij.nl en gasten die op verschillende manieren naar het kiezen en naar de kiezers te kijken. Wat kiest Nederland op 15 maart? Is er (in)zicht op de uitslag?