16 januari 2017, om 22:00

Rode Werf: stadsdeelstelsel (Verplaatst naar 2017)

2 Thema’s zullen deze avond centraal staan.

Lokale democratie Amsterdam:

Op dit moment heeft het college van B&W in Amsterdam een nieuw plan voorgesteld voor het bestuur van de stadsdelen: Adviescommissies. Wat blijft er nog over van lokale democratie in Amsterdam? Gaat lokale democratie in Amsterdam nu echt op de schop? Met gemeenteraadsleden en bestuurscommissie-leden van D66 en PvdA zullen we dit voorstel verder uitdiepen.

De aankomende campagne:

Met expert kiezersonderzoek en ontwikkelaar van het KiesKompas Andre Krouwel, en landelijk campagnecoordinator voor de PvdA Pieter Paul Slikker, zullen we kijken naar wat er op ons af komt. Gaat het een Trump-achtige campagne worden? Hoe ziet het aankomende politieke veld eruit waarin we campagne voor de Tweede Kamer verkiezingen zullen gaan voeren? Wat staat er op het spel?


——

Het programma van de avond:

Openingscolumn Thomas von der Dunk

Volkskrant Columnist Thomas von der Dunk zal de avond openen met een column over de lokale democratie in Amsterdam.

Ronde 1: Lokale democratie Amsterdam

Vervolgens zullen we in de eerste ronde dit onderwerp van lokale inspraak en democratie in Amsterdam verder uitdiepen met leden van bestuurscommissie en gemeenteraad van PvdA en D66.

Gasten:
Maarten Poorter(PvdA, gemeenteraadslid),
Roeland Rengelink (PvdA, dagelijks bestuurder stadsdeelcentrum),
Mascha ten Bruggekate (D66, woordvoerder lokaal bestuur),

Korte Pauze

Ronde 2. De aankomende campagne

We hebben net gezien hoe de verkiezingen in de Verenigde Staten eruit zagen. Trump heeft gewonnen. Wat staat ons in Nederland te wachten? Een soortgelijke campagne? In wat voor soort politiek-landschap zullen we campagne gaan voeren? Wat staat op het spel?

Gasten:
Andre Krouwel (tevens met presentatie op beamer en scherm)