23 september 2016

Algemene Ledenvergadering met Hedy d’Ancona

 • Woensdag 5 oktober,
 • Marionettentheater, Nieuwe Jonkerstraat 8
 • Inloop 19:30, aanvang 20:00 uur
Met bijzondere gast: Hedy d’Ancona.
Een bijzondere avond met interessante discussie waarin kunst en cultuur centraal staat: “Van kunst kun je niet leven”, waarom vindt de PvdA kunst en cultuur moeilijk?

Programma van de avond: 

 1. 20:00 uur: opening en welkom, toelichting op avondprogramma met Hedy d’Ancona
 2. Discussie Kunst en Cultuur in Amsterdamse binnenstad.Hoe belangrijk vinden we kunst en cultuur? Waar zie je dat in terug? En wat mist de PvdA op gebied van Kunst en Cultuur, en de kansen voor verbinding en emancipatie?
 3. Pauze
 4. Voorstellen nieuwe kandidaatbestuursleden:
  Erik Boven (beoogd penningmeester)
  Dinah Bons (beoogd algemeen bestuurslid)
 5. Nieuws uit de fractie
 6. Zeepkist (voor aanmelden, onderwerp en aanleveren zie hieronder: )
 7. Afsluiting en borrel

 


 

De zeepkist: meld je aan voor de Zeepkist:

 

De-Zeepkist

 

Op de aankomende Algemene Ledenvergadering op 5 oktober zal voor in de zaal een zeepkist worden gezet. We nodigen u uit plaats te nemen om gedurende maximaal 2 minuten onverdeelde aandacht te vragen voor een onderwerp waarvan u vindt dat het (meer) belangstelling verdient.

Dat kan van alles zijn. U bepaalt het onderwerp!

Van een onveilig kruispunt tot herinvoering van hondenbelasting, van een pleidooi om een TTIP vrij stadsdeel te worden tot een verzoek om steun van een bewonersinitiatief, om een paar willekeurige voorbeelden te geven.

 • Aanmelding:Om dit programma-onderdeel in goede banen te leiden moet het onderwerp uiterlijk 3 dagen voor de bijeenkomst worden aangemeld bij het bestuur:
 • Mail ons met uw voorstel, uiterlijk zondagochtend 2 oktober, op: PvdA.Amsterdam.Centrum@gmail.com

 


 

Kandidaatbestuursleden

 

 

Erik Boven

Erik_klein
Graag kandideer ik me hierbij voor het penningmeesterschap van de PvdA afdeling Amsterdam-Centrum. Amsterdam heb ik leren kennen in mijn studententijd in de periode 1967 -75. Sinds 2001 woon ik weer in Amsterdam, in de Jordaan. In eerste instantie als part time inwoner en sinds 2 jaar ben ik weer full time hier. Ruim 20 jaar werkte ik in het buitenland in projecten ter versterking van de lokale democratie. Nu ik weer terug ben neem ik het laatste jaar weer met plezier deel aan de activiteiten van de PvdA in Amsterdam.
Inmiddels ben ik bijna 45 jaar lid van de partij, met tot 20 jaar geleden een actieve PvdA periode in de gemeente Den Haag. Belangrijkste aandachtsvelden zijn wat mij betreft de organisatie van het openbaar bestuur, democratisering, ruimtelijke ordening en stadsvernieuwing.
Juist lokaal zullen we de komende tijd veel energie moeten steken in de landelijke verkiezingen. Onze grootste opgave is: hoe maken we duidelijk dat verantwoordelijkheid nemen in een kabinet goed was voor Nederland. In de afgelopen week heb ik hier al flink mee geoefend door voor de PvdA op de 50plusbeurs in Utrecht te staan. Een geweldige ervaring!

 

 

 

Dinah Bons

Dinah
Mijn naam is Dinah Bons. Ik ben 46 jaar werk bij HVO Querido voor P&G292 en HVO Querido Proud People als Diversiteitsbeleid functionaris, tevens ben ik woordvoerder voor Project My Red Light voorheen Eigen raam. Mijn kernboodschap is dat ik mij dagelijks inzet voor de kwetsbare medemens en hen stimuleer en adviseer om op eigen kracht hun situatie te veranderen naar volwaardige deelname aan de maatschappij. Ik studeerde rechten aan de VU en NYU, en aan de HVA de HBOV opleiding.

Ik heb naast de zorginstellingen( HVO-Querido, Arkin, Lucas-Andreas) ook veel ervaring in het opzetten van commerciële start ups. Zo was ik in 1997 betrokken bij de oprichting van Tele 2, Versatel, en heb ik gewerkt tot 2005 voor de TBWA\Company groep.

Ik stel mij kandidaat als algemeen bestuurslid met bijzonder specialisme diversiteitsbeleid, zorg en cultuur.