Door op 12 juni 2015

Buurtschouw Amsterdam Centrum

Zaterdag 20 juni: de laatste buurtschouw voor het zomer-reces. Deze keer bezoeken we vanuit de afdeling het Zuidelijke deel van Stadsdeel Centrum.

Samen met de PvdA-fractieleden in de Bestuurs-commissie van Stadsdeel Centrum: Christiaan Winkel en Roeland Rengelink, zullen we onder leiding van stadssocioloog Leon Deben een gerichte wandeling maken van Leidseplein via Weteringbuurt, Frederiksplein en Rembrandtplein. Om de buurten beter te leren kennen, maar juist ook om te spreken over knelpunten en ontwikkelingen.

Graag nodigen we u uit! 

Uiteraard kent u uw buurt als geen ander, en daarom willen we heel graag u ook uitnodigen om met ons mee te lopen, en de locaties, plekken en pleinen in uw eigenbuurt te tonen en bespreken die verbetering nodig hebben of nu juist zijn verbeterd. U bent van harte welkom.

Laat ons even weten of u met ons meeloopt door even via de mail te bevestigen:pvda.amsterdam.centrum@gmail.com

We letten in eerste instantie op:
1.Toegankelijkheid/bereikbaarheid (aansluiting omgeving, inrichting en verkeer)
2. Aankleding en bestemming (voorzieningen, comfort, onderhoud, veiligheid)
3. Flexibiliteit (seizoen mogelijkheden)
4. Imago en identiteit
5. Ruimtelijke eigenschappen (toegang, afmetingen, vorm, bebouwing rond de plint)

Route:

We verzamelen om 11.00 uur bij het Barlaeus, en keren daar rond 13:00 uur ook terug. De route is ruwweg via het Max Euweplein, Leidseplein, via enkel straten naar het 1e Weteringplantsoen. Van daaruit via het Van Randwijkplantsoen naar het Frederiksplein, Amstelveld, Rembrandtplein, Koningsplein, Leidsestraat, Spiegelstraat weer terug.
Een gedetailleerde wandelroute wordt ter plekke uitgedeeld.