Gezocht: kandidaten stadsdeelcommissie. Nog maar tijd tot 12 september!

1 juli 2021

Gezocht: PvdA-kandidaten voor de stadsdeelcommissie Amsterdam Centrum

Wilt U zich inzetten voor de buurt en sociaal democratische politiek in de praktijk brengen? Dan kunt U zich kandidaat stellen voor de stadsdeelcommissie, die vanaf maart 2022 een nieuw gezicht zal krijgen.

N I E U W: Een filmpje insturen is niet langer nodig! Zie je op tegen de ingewikkelde procedure? Laat je mogelijke interesse weten met een e-mailtje aan [email protected] en we helpen je!

 

De PvdA Amsterdam Centrum zoekt enthousiaste kandidaten die voor de PvdA de ogen en oren van de buurt willen zijn en de bestuurders kunnen controleren. Het gaat niet alleen om het adviezen uitbrengen aan de bestuurders van het stadsdeel, maar ook om adviezen, signalen en ideeën aan onze gemeenteraadsfractie te geven. Ook kunnen de stadsdeelcommissieleden zelf met voorstellen, problemen en ideeën komen.

Waarom
Amsterdam heeft vier jaar geleden een nieuw bestuurlijk stelsel ingevoerd, waarmee elk stadsdeel de afgelopen vier jaar een stadsdeelcommissie heeft gehad. De stadsdeelcommissie staat het dichtst bij de burger en kan op een laagdrempelige manier burgers bereiken en problemen signaleren. De stadsdeelcommissies krijgen, naar verwachting, de aankomende vier jaar meer taken, bevoegdheden en instrumenten, maar hier is nog geen zekerheid over. De leden van de stadsdeelcommissies worden gekozen per stadsdeel. De verkiezingen daarvoor zijn tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen.

Wat
U vormt gezamenlijk de leden van de stadsdeelcommissie en vergadert maximaal twee keer per maand met de bestuurders. Daarvoor ontvangen de leden minimaal 350,- euro per vergadering. In Centrum zal de stadsdeelcommissie waarschijnlijk bestaan uit minimaal acht leden, maar dit wordt pas later bekend gemaakt. Hoe het stelsel er precies uit gaat zien wordt nog in de gemeenteraad besproken. 

Wanneer
Tot 12 september 2021 kunt U zich kandidaat stellen. In de loop van september en oktober 2021 voert de  kandidaatstellingscommissie gesprekken met de kandidaten. De leden van de kandidaatstellingscommissie zijn Denise Klomp, Anne Ancuta, Julia Strijland, Roosmarijn van Woerden, en Jamie van den Berg. 

Wie
De leden die namens de PvdA in de stadsdeelcommissie worden gekozen hebben voor onze partij een vertegenwoordigende functie. Daarom verwachten wij dat zij:
• lid zijn van de PvdA, achter de PvdA-beginselen staan en het verkiezingsprogramma van de PvdA Amsterdam (Centrum) onderschrijven;
• zich betrokken voelen bij wat er in het centrum leeft;
• de ogen en oren willen zijn van het centrum;
• de controlerende macht kunnen zijn van de lokale bestuurders;
• contact onderhouden met actieve organisaties, groepen en individuen in het centrum;
• zonder last en ruggespraak in de commissie kunnen deelnemen;
• zich informeren over plannen die er voor het centrum zijn en daarover met inwoners communiceren;
• tweemaal per maand beschikbaar zijn voor overleg met het bestuur van het stadsdeel;
• bereid zijn een kleine (maandelijkse) afdracht te betalen aan het Centrum voor Lokaal Bestuur en de PvdA Amsterdam Centrum.

Profiel leden adviescommissie

Als U zelf geen kandidaat kan of wil zijn maar mogelijk geschikte kandidaten kent, spreek die dan alstublieft daarop aan.

Hoe
U kunt zich aanmelden als kandidaat bij de kandidaatstellingscommissie van de PvdA Amsterdam Centrum, door een mail te sturen aan: [email protected], met daarin:
• een korte motivatie;
• Uw CV;
• een ondertekende erecode;
• een ondertekende bereidheidsverklaring;

Wij hopen op veel reacties!

Vriendelijke groet,

Namens de Kandidaatstellingscommissie PvdA Amsterdam Centrum,
Het bestuur van de PvdA Amsterdam Centrum

foto: Gerard Stolk