6 april 2016

Zeepkist op ledenvergadering

Op de komende Algemene Ledenvergadering op 13 april in Kapitein Zeppos zal voor in de zaal een zeepkist worden gezet. We nodigen u uit plaats te nemen om gedurende maximaal 2 minuten onverdeelde aandacht te vragen voor een onderwerp waarvan u vindt dat het (meer) belangstelling verdient.

Dat kan van alles zijn. Van een onveilig kruispunt tot herinvoering van hondenbelasting, van een pleidooi om een TTIP-vrij stadsdeel te worden tot een verzoek om steun van een bewonersinitiatief, om een paar willekeurige voorbeelden te geven.

De bedoeling is dat de zeepkist een terugkerend onderdeel wordt op onze bijeenkomsten.

Er zijn wel een paar spelregels:

  • Uw bijdrage moet over iets gaan wat in ons stadsdeel speelt het of waar we vanuit de PvdA-afdeling Centrum iets aan kunnen doen;
  • Het verhaal moet eindigen met een voorstel of een duidelijke vraag;
  • Er mag maar 1 onderwerp tegelijk aan de orde worden gesteld (bij meer issues, meer keren op de zeepkist)
  • Aanmelding: Om dit programma-onderdeel in goede banen te leiden moet het onderwerp uiterlijk 3 dagen voor de bijeenkomst worden aangemeld bij onze secretaris Ernstjan van Doorn 
  • Nadat iemand haar of zijn verhaal heeft gehouden is er per onderwerp maximaal 3 minuten om verhelderende vragen te stellen. Daarna wordt er 3 minuten gesproken over hoe we als afdeling met het aan de orde gestelde onderwerp verder gaan.

Dit is dé kans om jouw onderwerp centraal te zetten en daar direct van onze fractie, bestuurder en onze afdeling een reactie op te krijgen. Er komt in ieder geval die avond helderheid of en hoe we er met elkaar mee verder gaan.

Blijf niet mopperen aan de eet- of stamtafel, kom in actie en neem ons daarin mee!