Standpunten

Zoeken

Belang fysiek onderwijs pijnlijk duidelijk

Digitaal onderwijs tijdens de Coronacrisis is een knappe prestatie van docenten, leerlingen en studenten gebleken, maar legt ook serieuze gebreken bloot.

Lees verder

Betaalbaar wonen voor iedereen

Wat vinden wij? Een eigen plek. Een thuis. Is er iets belangrijkers? Eigenlijk niet. Daarom moet je zeker kunnen zijn van een goede en betaalbare woning in een buurt waar je je veilig en prettig voelt. Een fijne woning is een grondrecht.

Lees verder

Buitenreclame

Verrommeling, vercommercialisering en individualisering van de binnenstad door buitenreclame

Lees verder

De koffieshops de stad uit? 

Momenteel wordt actie gevoerd om de overlast van koffieshops in Amsterdam Centrum te verminderen. Wonen en leven zou weer meer prioriteit moeten krijgen op de Wallen. Het aanpakken van alleen koffieshops zal niet leiden tot de gewenste verbetering. Daarom is een meer integrale aanpak nodig, waarbij op verschillende fronten stappen worden gezet. Het concentreren van de seksindustrie en koffieshops, regulieren van bezoekersstromen in bepaalde gebieden, spreiding en zo nodig beperken van horeca kunnen een beweging in de goede richting betekenen. Zo kan het imago van Amsterdam als vrijstaat voor andersdenkenden ook voor de toekomst bewaard blijven. 

Lees verder

Grenzen aan de groei

Amsterdam zal een oplossing moeten zoeken voor vier grote problemen als het de leefbaarheid in stadsdeel Centrum op peil wil houden. Het gaat hierbij om extreme drukte in de binnenstad, drugsoverlast en -criminaliteit, prostitutie en mensenhandel en de handhaving op de openbare orde. 

Lees verder

Is er toekomst voor de binnenstad?

Column Bert Nap 16 oktober

Lees verder

Jong tijdens corona

De horeca is na de crisis weer open gegaan. Onder jeugdige Amsterdammers bestaat een grote behoefte om weer samen te komen. Zij hebben zich over het algemeen goed aan de maatregelen gehouden. De versoepeling voelt als een beloning hiervoor. Tegelijkertijd zijn de zorgen onder deze generatie flink toegenomen en verdienen volgens ons extra veel aandacht.

Lees verder

Klimaat & groene steden

Jongeren strijden voor een groenere samenleving. 'Centrum Begroot' blijkt een prachtig concreet burgerinitiatief om het mooie centrum groener te maken.

Lees verder

Loden leidingen de stad uit

Wij vinden dat loden waterleidingen die aanwezig kunnen zijn in gebouwen en woningen van voor 1960 zo snel mogelijk moeten worden vervangen. Kleine hoeveelheden lood in het drinkwater kunnen namelijk gezondheidsrisico’s opleveren voor zwangere vrouwen en kinderen tot en met zeven jaar oud.

Lees verder

Onderwijs: uitdagingen in Amsterdam Centrum

Zullen de problemen in het onderwijs effect hebben in Amsterdam Centrum? Investeer in onderwijskwaliteit en houd Amsterdam aantrekkelijk om in te werken.

Lees verder

Toeristische geldautomaten aan banden

Gemeente Amsterdam pakt de wildgroei van ATM's in het centrum aan. "Deze geldautomaten vormen een risico op plofkraken en witwassen en ze ontsieren het straatbeeld" zegt PvdA raadslid Dennis Boutkan.

Lees verder