Terras van de Schreierstoren

Vrijdag 6 juli 2018. Uitbundige zon en grote schalen met zalm en paling op toast. Een zomerborrel vanwege het einde van het politieke seizoen, speciaal vanwege het afscheid van politici.

 

(v.r.n.l.) Afdelingsvoorzitter Ger Rolsma reikt cadeautjes uit aan de scheidende Christiaan Winkel, Roeland Rengelink en Monique Ruimschotel. Zij gaven de afgelopen jaren het centrum van Amsterdam vorm met een stevige PvdA kleuring.

 

Er werd met lichte weemoed teruggekeken naar de energie en wendbaarheid in de politiek van de stadsdelen; het gevoel dat directe invloed in een goede onderlinge informele en bevlogen sfeer werkte!

 

Een stevig dankwoord van de scheidende Monique Ruimschotel. Met interesse en nieuwsgierigheid zal worden gevolgd hoe de huidige structuur gaat werken en de nieuwe PvdA-vertegenwoordigers van het Centrum, Julia van Proosdij en Lisa van de Boogaard, verandering en invloed op hun wijze gaan aanpakken.

 

Een bijzondere vrouw was Alie Slagt, 70 jaar lid. Haar commentaar op het behalen van deze uitzonderlijke 70 jaar: “gewoon doorgaan!”

 

Marene Elgershuizen, secretaris van de Rooie Vrouwen was er om Alie toe te spreken als Rooie Vrouw van het eerste uur. Het was even zoeken, maar we vonden een speld voor haar 70 jaar lidmaatschap!