Stadsdeelcommissielid Amsterdam Centrum West

Erik Boven

Erik Boven

Over Erik Boven

Amsterdam heb ik leren kennen in mijn studententijd in de periode 1967 -75. Sinds 2001 woon ik weer in Amsterdam, in de Jordaan. In eerste instantie als part time inwoner en sinds 2 jaar ben ik weer full time hier. Ruim 20 jaar werkte ik in het buitenland in projecten ter versterking van de lokale democratie. Nu ik weer terug ben neem ik het laatste jaar weer met plezier deel aan de activiteiten van de PvdA in Amsterdam.
Inmiddels ben ik bijna 45 jaar lid van de partij, met tot 20 jaar geleden een actieve PvdA periode in de gemeente Den Haag. Belangrijkste aandachtsvelden zijn wat mij betreft de organisatie van het openbaar bestuur, democratisering, ruimtelijke ordening en stadsvernieuwing.
Juist lokaal zullen we de komende tijd veel energie moeten steken in de landelijke verkiezingen. Onze grootste opgave is: hoe maken we duidelijk dat verantwoordelijkheid nemen in een kabinet goed was voor Nederland. In de afgelopen week heb ik hier al flink mee geoefend door voor de PvdA op de 50plusbeurs in Utrecht te staan. Een geweldige ervaring!