Ger Rolsma

Afdelingsvoorzitter

Ik zat namens de PvdA als duo raadslid in de periode 2008-12 in de deelraad Centrum in de commissies Onderwijs & Welzijn en Bouwen & Wonen. Wat is mijn doelstelling voor de komende tijd? De PvdA zal de kiezers meer moeten aanspreken en betrekken bij een sociaal sterk en vernieuwend beleid!

Ik zat namens de PvdA als duo raadslid in de periode 2008-12 in de deelraad Centrum in de commissies Onderwijs & Welzijn en Bouwen & Wonen. Een van de grotere projecten waaraan ik namens de Raad deel nam, was de samenvoeging en verzelfstandiging van het openbaar primaire onderwijs in Amsterdam Centrum, Zuider Amstel en Oud Zuid. Tot voor kort werkte ik als bovenschools manager in het primair onderwijs, met scholen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Almere. Scholen met een hoofdzakelijk allochtone samenstelling. Verder ben ik binnen de AbvaKabo FNV actief als kaderlid en nauw betrokken bij de oprichting van het netwerk Roze. In dat kader houd ik me bezig met internationaal werk op het gebied van lhbti. Wat is mijn doelstelling voor de komende tijd? De PvdA zal de kiezers meer moeten aanspreken en betrekken bij een sociaal sterk en vernieuwend beleid!

4 mei

door Ger Rolsma op 4 mei 2017

Tolerantie als basis voor menselijkheid? Herdenken is het zoeken van een verhouding tot de eigen geschiedenis. Het aangaan van een kritische beschouwing die leidt tot introspectie en het vermogen het heden te analyseren op basis van (hernieuwde) inzichten uit het verleden. ‘Verzoening met het verleden kan niet zonder openheid’ (Guido Knopp).

lees verder »

Een zware slag

door Ger Rolsma op 20 maart 2017

Beste vrienden,   Voor iedereen die de PvdA steunt en de idealen van de sociaaldemocratie een warm hart toedraagt is de verkiezingsuitslag van Tweede Kamerverkiezingen een zware slag. De kiezer keerde zich af van de PvdA, wellicht omdat de partij zich vier jaar geleden committeerde aan een centrumrechtse coalitie met de VVD. Maar over de analyse

lees verder »

Nieuwjaarsborrel PvdA Amsterdam, vrijdag 20 januari

door Ger Rolsma op 17 januari 2017

Beste vrienden,  Je wordt uitgenodigd voor de Nieuwjaarsreceptie van de PvdA op vrijdag 20 januari 2017 om 20.00 uur in de Ysbreeker, aan de Weesperzijde 23 in Amsterdam Oost.

lees verder »

PvdA groeit!

door Ger Rolsma op 9 januari 2017

Beste partijgenoot, Allereerst de beste wensen voor 2017; veel geluk, solidariteit en gezondheid! De PvdA zit in Amsterdam-Centrum in de lift. Halverwege december 2016 organiseerde onze afdeling voor nieuwe leden een kennismakingsbijeenkomst in de Bekeerde Suster, nabij de Nieuwmarkt. Aanleiding vormde de sterke ledengroei: het afgelopen jaar hebben maar liefst

lees verder »