Brievenbusactie Wonen

3 december 2020

Afgelopen weekend hebben we samen met vrijwilligers tijdens een coronaveilige brievenbusactie kaarten rondgedeeld onder een paar duizend Amsterdammers op de Oostelijke Eilanden en Kadijken om aandacht te vragen voor de woonproblematiek. De afgelopen jaren zijn de huren namelijk nog nooit zo hard gestegen, verdubbelde het aantal daklozen, zijn starters de helft van hun inkomen kwijt aan woonlasten en worden zij door beleggers verdrongen wanneer zij op zoek gaan naar geschikte woonruimte.

Terwijl betaalbaar wonen een grondrecht is. Het is daarom belangrijk dat we hier constant aan herinnerd worden. Ook wanneer wij over dit thema spreken in het maatschappelijk debat. Het is bijvoorbeeld van essentieel belang of we het over de woningmarkt, of over volkshuisvesting hebben. 

Wij als PvdA kiezen vol overtuiging voor het laatste. Vandaar ook dat we ervoor pleiten om de minister van Volkshuisvesting terug te brengen in de volgende regering. Op een zelfstandig ministerie dat de regie weer in handen kan nemen en op centraal niveau kan bewerkstelligen dat er voldoende wordt gebouwd. Wat ons betreft zijn dit honderdduizend woningen per jaar, willen we het tekort op een serieuze manier wegnemen. 

Wil je meer weten over ons standpunt op het gebied van wonen en bouwen? Lees dan het hoofdstuk hierover in het conceptverkiezingsprogramma: https://www.pvda.nl/verkiezingsprogramma-2021/ 

Help mee en teken de petitie: https://www.pvda.nl/een-betaalbare-woning-voor-iedereen/ 

Of geef je op als vrijwilliger voor de volgende campagne-actie eind december via [email protected]