Lekkernij voor de Flesseman

1 mei 2021

1 mei bijeenkomst woonzorgcentrum de Flesseman

Vorig jaar mochten wij, bestuur en leden, alleen rode rozen afgeven voor de bewoners van de Flesseman op de Nieuwmarkt in verband met de veiligheidsmaatregelen rond Corona. Dit jaar verliep dat anders.
Marten, één van onze bestuursleden,  had enkele dagen van te voren al contact opgenomen met de leidinggevenden om te onderzoeken op welke manier wij invulling kunnen geven aan de 1 mei-viering in de Flesseman. Aangezien de meeste bewoners gevaccineerd zijn, was er meer mogelijk dan vorig jaar. Ook van onze vijfkoppige delegatie, hadden reeds vier personen een inenting ontvangen. 

We werden zaterdagmorgen ontvangen door de receptie, die Theo aan ons voorstelde. Theo is bewoner en vertegenwoordigde de bewoners van de Flesseman. In tegenstelling tot vorig jaar hadden wij geen rozen meegenomen, maar tompoucen. Die waren niet alleen voor de bewoners, die een zwaar jaar achter de rug hebben doordat zij weinig of geen bezoek meer kregen van familie en vrienden. Ook de medewerkers van het woonzorgcentrum smulden mee. Door alle extra maatregelen rond Corona hebben zij extra hard moeten werken en verdienen daarvoor waardering.

Ger, de voorzitter, vertelde kort iets over de oorsprong van de 1 mei-viering, namelijk de strijd voor een 8-urige werkdag in de negentiende eeuw en over de waarde van deze feestdag in deze tijd. Nog steeds worden zorgmedewerkers en onderwijzers onderbetaald, bestaat een glazen plafond, vindt discriminatie plaats bij aanname en op de werkvloer, is het minimumloon te laag, etc. 

Theo heeft ons uitgenodigd om volgend jaar weer langs te komen. Dan zal hij ervoor zorgen dat wij ontvangen worden door tien bewoners. Een uitnodiging waar wij graag op in gaan.