succesvolle verkiezingen 2022

31 maart 2022

We kijken opgetogen terug. Fatihya Abdi, buurtgenoot en gekozen lid van de gemeenteraad in Amsterdam en Nelson Addo, de campagnecoördinator van de PvdA Amsterdam Centrum, nemen het woord. Ze bespreken hun ervaringen met de aanwezigen in de ledenvergadering van PvdA Amsterdam Centrum op 30 maart 2022.

Fatihya vertelt enthousiast dat de Amsterdammer weer is teruggekeerd naar de PvdA als Amsterdamse sociale partij met een optimistisch verhaal over de ziel van de stad. Amsterdammers die elkaar weer willen leren kennen, gelijke kansen belangrijk vinden en zich zorgen maken over de sociale en financiële positie van de stad. Fatihya zag in de campagne veel jongeren actief worden en graag gebruik maken van alle kennis in de partij. Naast jeugdzorg wil Fatihya zich in de gemeenteraad sterk maken voor kwetsbare gezinnen, openbare orde en veiligheid en tegen armoede en (huiselijk) geweld.
Nelson is opgetogen en vat de verkiezingen samen als een campagne van Amsterdammers voor alle Amsterdammers. We kozen niet alleen de gemeenteraad, maar ook de stadsdeelcommissie. Die dubbelcampagne is heel goed verlopen. De thema’s ‘de ziel van de stad’ en ‘leefbare binnenstad’ waren heel goed te combineren. Bovendien waren we niet alleen zichtbaar in verkiezingstijd, maar ver daarvoor. We moeten echt minder bescheiden worden over de prestaties, want we hebben veel werk verzet en heel veel positieve reacties gehad.

Wat leren we voor de toekomst? Doorgaan met de campagne om zichtbaar te blijven, meer aandacht voor de te lage opkomst bij verkiezingen en jongeren enthousiast maken (die al vanaf 16 jaar voor de stadsdeelcommissie mochten stemmen).
Zo helpen we de burgers weer de weg naar hun eigen bestuur te vinden.